28 Şubat 2017

PTT KEP GİRİŞİ

PTT KEP, kayıtlı elektronik posta ve elektronik tebligat sistemine verilen isimdir. Elektronik posta ve tebligatlar kanuni olarak sınırlı sayıdadır. Ve oldukça delil bırakır. Bu delilleri kanıtlayabilmekte zordur. Çünkü elektronik postalarınızın ispat sorumluluğu gönderici kişiye aittir. Ve zaman bilgisi gönderi yapmak için kullanılan bilgisayarın zaman ayarlarına bağlıdır ve bu durumda delil değerini düşürür. Tüm bunların yanı sıra standart elektronik postaların içerikleri kolayca değişime uğratılabilir. Bu saydıklarımdan dolayı KEP sistemi oluşturulmuştur.

KEP sistemi resmi yazışmalar elektronik ortamlarda uluslararası kriterlere uygun ve güvenli şekilde yapılabilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde elektronik postaların kişiye gönderilip gönderilmediğini veya gönderildiyse ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilebilir. Hatta gönderilen ve ulaşan elektronik postaya erişim yapılıp yapılmadığını ve gönderinin iletim zamanını dahi öğrenebilirsiniz. Bu sistem size elektronik postanız veya tebligatlarınızın içeriğinin değişmediğini garanti etmekle birlikte hukuken delil oluşturacak şekilde korunacağını da garanti etmektedir.

KEP SİSTEMİNE NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?             

KEP sistemine başvuru yapabilmeniz için bazı belgeleri toplamanız gerekmektedir. Bu belgeler, nüfus cüzdanınız veya pasaport, sürücü ehliyetiniz gibi kimlik yerine geçebilecek olan üzerinde TC Kimlik numaranızın ve fotoğrafınızın bulunduğu geçerli bir resmi belgeler ve KEP (Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı) ön başvuru formudur. Ön başvuru formuna PTT resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Veya https://basvuru.hs01.kep.tr/online/giris/gon_basvuru linkine tıklayarak sayfaya ulaşabilirsiniz.

Saydığımız bu belgeler ile en yakın PTT şubesinden başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra online başvuru sistemi de mevcuttur fakat bu sistem için tanımlı bir mobil imza veya elektronik imzaya sahip olmalısınız. Bu aboneliğin 1 yıllık ücreti 35 liradır. 100 MB kota ücretsizken 250MB 30 TL, 500MB 50 TL, 1GB 100 TL ve her 1GB ilave kotalı alan içinde yine 100 TL ödemeniz gerekmektedir.

KEP SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPARIM?

Bu sisteme girmek istiyorsanız PTT resmi sayfası üzerinden giriş yapabileceğiniz gibi https://hs01.kep.tr/squirrelmail/login/index.php bu  bağlantıya tıklayarak da sisteme girebilirsiniz. KEP kullanıcı girişi için ya SMS, Elektronik İmza veya Mobil İmza ile sistemini kullanmanız gerekmektedir.

SABİS GİRİŞİ Öğrenci Bilgi Sistemleri

Nasıl ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin online şekilde giriş yapabildikleri bir web sitesi varsa üniversite öğrencilerinin de bu ihtiyacını karşılayacak bir öğrenci sistemleri vardır. Bu sisteme öğrenciler istedikleri saatte, diledikleri zaman ve yerde giriş yapabilir, ders notlarından haftalık ders programlarına kadar her türlü bilgiyi öğrenebilirler. Üstelik ders kaydı da bu sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu sistem üzerinden öğrenciler şu bilgilere ulaşabilir;

  • Vize, final ve varsa bütünleme notları,
  • Derslerindeki devamsızlık durumu,
  • Kişisel bilgiler,
  • Varsa alttan alınan dersler,
  • Alttan kalan dersler,
  • Aktif dönemde alınan dersler,
  • Hocaların ve danışmanların göndermiş olduğu mesajlar,
  • Duyurular vb. her türlü bilgiye ulaşılabilir.

       SABİS Giriş

SABİS, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sisteminin kısaltılmış halidir. Diğer öğrenci sistemleri gibi bu sistemde de bahsettiğimiz tüm bilgilere ve daha fazlasına ulaşılabilir. SABİS giriş yapmak için ilk yapılması gereken bilgisayarınızın  veya cep telefonunuzun tarayıcısına giriş sayfasını yazmak olacaktır.

Veya “https://ogr.sakarya.edu.tr/login” bağlantısına tıklayarak giriş sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya giriş yaptığınızda karşınıza bir panel çıkar. Bu panelde kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Üstelik “beni hatırla” butonuna basarak girişlerinizi şifresiz gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı adınız okul tarafından verilmektedir. Eğer kullanıcı adınızı unuttuysanız alt kısımda buna dair bir buton yer alır. Bu butona bastığınızda gerekli yerlere TC Kimlik numaranızı ve doğduğunuz yılı ay ve günüyle birlikte yazdığınızda kullanıcı adınızı alabilirsiniz. Eğer şifrenizi unuttuysanız bunun yer aldığı butona tıklayarak kullanıcı adınızı yazarak yeni şifrenizi talep edebilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi web sitesinde Android ve Apple tabanlı tarayıcı kullanım kolaylığı sağlanmıştır. Yani sistemin telefonunuz üzerinden rahatça açılması için telefonunuza uygun olan işletim sistemini seçmeniz gerekmektedir. Dilediğiniz dilde hizmet almanızı sağlayan bir dil butonu da sistemde yer almaktadır. Bunun yanı sıra web sitesi üzerinden Facebook adresine ulaşım kolaylığı vardır. Bildiğiniz gibi üniversitelerin Facebook sayfaları aktif olarak kullanılır ve birçok bilgi alışverişi bu şekilde sağlanır. İşte Sakarya Üniversitesi’de bu noktada öğrencilerini düşünerek böyle bir geçiş sağlamıştır.

Yasaklı Sitelere Giriş VPN NASIL YAPILIR

VPN (Virtual Private Network), yasaklı sitelere giriş yapabilmek için kullandığımız yollardan yalnızca biridir. VPN kısaca internet sitelerine bir başka bilgisayar üzerinden giriş sağlama işlemidir. Yasaklı sitelere giriş yapabilmek için kendi bilgisayarınız üzerinden doğrudan değil, tanımladığınız VPN sunucusunu kullanmanız gerekir. Böylece yasaklı sitelere giriş yaptığınızda takibe takılmadan dolaşabilirsiniz. Üstelik internet ile bilgisayarınız arasında bir hava yastığı veya daha doğru tanımıyla koruma kalkanı oluşturulur. VPN’nin asıl amacı kurumsal güvenliktir fakat günümüzde bu tarz yasaklı sitelere giriş amacıyla kullanılmaktadır.

VPN Nedir NASIL KULLANILIR?

yasaklı sitelere giriş

yasaklı sitelere giriş

İnternete erişim için kullandığınız tarayıcınıza küçük eklentiler yükleyerek VPN sunucusu ile yasaklı sitelere girebilirsiniz. Yüklediğiniz eklentiyi çalıştırdığınızda karşınıza bir panel çıkar. Bu panelde bağlanmak istediğiniz ülkeyi seçerek internet bağlantınızı o ülkede bulunan sunucular aracılığıyla kullanmaya başlıyorsunuz ve o ülkede de yasaklanmamış bir site ise istediğiniz yasaklı siteye giriş yapabiliyorsunuz. Bunu sağlayabilmek için yükleyeceğiniz eklentilere göz atalım.

Opera Browser:  Opera bir tarayıcıdır fakat içerisinde kendinden VPN servisi vardır. Hem bilgisayar üzerinden hemde mobilde Opera ile yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.

TOR Browser: Bir çeşit güvenlik aracıdır. Ve kişisel bilgilerinizin başkaları tarafından görülmesine engel olur. TOR’da bir tarayıcı çeşididir. Fakat bahsettiğimiz güvenlik kalkanında TOR ağını kullanırsanız internette kullandığınız veriler ulaşıma kapalı hale geleceği için yasaklı sitelere kolayca giriş yapabilirsiniz.

ZenMate: Tarayıcınızın üzerine indireceğiniz bir eklentidir. Eklentiyi yükleyip çalıştırdığınızda bu eklenti ile ülke seçimi yaparak yasaklı sitelere kolayca erişebilirsiniz.

TunnelBear: Telefon üzerinden yasaklı sitelere giriş yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Yükledikten sonra mail yoluyla gelen onay bağlantısına tıklayarak girişi sağlayabilirsiniz. Üstelik bilgisayarınız üzerinden kuracağınız bağlantı ile tüm verilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz. Bu sayede yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.

HotSpot Shield: Hem bilgisayar üzerinden hemde telefonunuzdan kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile Amerika’da yer alan sunucular üzerinden internete giriş yaparsınız. Ve yasaklı sitelere erişim sağlamış olursunuz.

Onavo Protect: Sadece cep telefonu üzerinden kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Telefonunuza yükledikten sonra internet üzerinde kullandığınız bütün veriler şifrelenir. Ve böylece yasaklı sitelere giriş sağlanmış olur.

Cashixir Üye Girişi

Günümüzde oldukça sıklıkla kullanılmaya başlayan internet aracılığı ile yapılan online satışların güvenilir bir şekilde yapılması için oluşturulan sanal kartlar oldukça rağbet görmektedir. Böylelikle kişiler banka kurumları tarafından kendileri adına tahsis edilmekte olan kredi kartlarına ait bilgileri sanal ortamda paylaşmak durumunda kalmamakta ve dolandırıcılık eylemlerinin önüne geçmiş olmaktadır. (daha&helliip;)

Go Top